NU RATA!

Marți, 30 mai, de la ora 13:30, va avea loc conferința „Cariere alternative: Ajutorul umanitar și dezvoltare internaţională”. Aceasta va fi susținută de Roxana Bobolicu, în sala P1. Numărul de locuri este limitat.

Mines Advisory Group (MAG) este o organizaţie non-profit care ajută oameni în țări contaminate cu anti-personal și bombe neexplodate. MAG identifică și distruge minele, dar și educă oamenii din comunităţile afectate despre riscurile la care sunt expuşi și modul în care ar trebui să se comporte pentru a reduce aceste riscuri.

Roxana, fostă absolventă a Colegiului Național “Andrei Şaguna”, promoţia 2007, început un internship la MAG în martie 2014, după care a progresat în rolul de asistent și mai târziu de ofiţer în departamentul pentru Parteneriate Strategice. Acest rol presupune menţinerea relaţiilor dintre MAG și guvernele unor state vestice care finanţează activităţile de scoatere a minelor întreprinse de MAG. Printre acestea se numară Canada, Norvegia, Finlanda, Belgia, dar și Uniunea Europeană.În acest rol, Roxana organizează misiuni de advocacy în capitalele acestor țări și oferă dezvoltarea propunerilor de proiecte pentru donatori, lucru care presupune cercetare și documentare pe teren, în țări precum Irak, Liban, Congo sau Vietnam. Acest rol presupune participarea la întâlniri organizate ​la ONU pentru monitorizarea implementării Tratatului de Interzicere a Minelor Anti-Personal.

Roxana va vorbi despre ce presupune activitatea de scoatere a minelor anti-personal, dar și tot procesul din spatele acestei activităţi, despre ce înseamnă lucrul într-o organizaţie non-profit. Ea vă va povesti și despre propriile experiențe din timpul vizitelor pe teren din diferite zone contaminate în care organizaţia pentru care lucrează desfăşoară acţiuni. Scopul acestui eveniment este prezentarea unei cariere alternative într-un sector mai puțin vizibil în România , sectorul umanitar și de dezvoltare internațională.

Roxana Bobolicu

· Strategic Partnerships Officer, Mines Advisory Group (MAG), 2014- prezent

· Masterat în Politică Internațională, Universitatea din Manchester, 2012

· Ştiinţe Politice, Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Universităţii Bucureşti, 2010

· Absolventă a Colegiului Național „Andrei Șaguna”, 2007