Liceul Teoretic "Aprily Lajos", Brasov

Adresa:
Str. Dupa Ziduri nr. 3, Brasov
TEL.: 0268-415.355


   Colegiul National Aprily Lajos este succesorul Gimnaziului Romano-catolic, fondat in anul 1837.   
   Cladirile recent renovate si modernizate ale scolii isi asteapta cu drag elevii incepand din clasa I.  
   La ciclul primar si gimnazial avem cate 2 clase paralele, iar la liceu cate 4, avand diferite profiluri: matematica-informatica, economic, chimie-biologie, engleza-bilingv. 
   Laboratoarele noastre bine echipate sunt esentiale pentru pregatirea optima a elevilor, ca si biblioteca scolara, cu peste 30000 de volume. 
   Elevii participa la activitati extrascolare care au devenit traditionale: ansamblul folcloric "Buzavirag" este invitat continuu cu programul sau bogat in tara si in strainatate, ca si grupurile de teatru "Grimasz" si "Asylum", castigatoare a mai multor competitii. 
   Asociatia elevilor, "Nebulonia", de asemenea, organizeaza programe interesante si amuzante in fiecare an. 
   Editam lunar revista elevilor intitulata "Visszhang" ("Ecou"). In concordanta cu principiile unei lumi moderne, consideram, ca este foarte importanta educatia tinerei generatii in vederea devenirii unor cetateni responsabili ai Europei. 
   Astfel avem relatii de parteneriat cu mai multe scoli din tara si strainatate. Elevii si profesorii nostri participa la diverse proiecte scolare, de exemplu Comenius 1, in cadrul caruia, cu finantare CE si ANS colaboram cu scoli din Germania, Spania si Italia.

 

 


Revenire la pagina precedenta