Balul Bobocilor


Ediţia de anul acesta (2017) a Balului Bobocilor a fost organizată de Consiliul Şcolar al Elevilor, în parteneriat cu o echipă de voluntari din diferite clase. Acest proiect a reprezentat unul dintre primele mele obiective ca preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor, de aceea am considerat că este datoria noastră să organizăm acest eveniment atât de important pentru viaţa oricărui licean, deoarece reprezintă un prilej al tuturor elevilor de a consolida relaţiile dintre ei şi de a petrece momente frumoase împreună.

            Cu toate că Balul Bobocilor nu reprezintă o tradiţie a liceului nostru, importanţa acestui eveniment nu poate fi contestată de nimeni. Am ales să aducem un aer de autenticitate acestei petreceri prin tema „Starry Night”, inspirată din tabloul celebrului pictor olandez, Vincent van Gogh. Mă bucură faptul că am avut susţinere atât din partea elevilor voluntari, cât şi din partea profesorilor, în vederea pregătirii acestui eveniment. Doresc să mulţumesc în mod special direcţiunii şcolii pentru toată susţinerea pe care ne-a acordat-o, domnului profesor Vasile Goian pentru faptul că a coordonat echipa de voluntari alături de cei din Consiliu, Asociaţiei „Şagunişti pentru Şagunişti” pentru ajutorul oferit din punct de vedere financiar şi, nu în ultimul rând, tuturor elevilor voluntari care au contribuit la desfăşurarea acestui eveniment.

            Cel mai mult ne-a încântat prezenţa, în număr mare, atât a elevilor, cât şi a profesorilor. Ne bucurăm pentru faptul că am captat şi atenţia elevilor din clasele mai mari, nu doar a bobocilor, deşi ei au reprezentat motivul organizării acestui eveniment. Noi am încercat să promovăm evenimentul şi să-l facem cât mai atractiv pentru oaspeţii noştrii, astfel că în primă instanţă am stabilit anumite contracte de sponsorizare şi am semnat un acord de parteneriat cu Asociaţia „Şagunişti pentru Şagunişti”, iar apoi am decorat Sala Mare a Hotelului „Aro Palace”, pentru a fi în concordanţă cu tema evenimentului.

            Faptul că am reuşit să organizăm acest eveniment în doar trei săptâmâni denotă că elevii şagunişti nu excelează doar la învăţătură, ci şi la lucrul în echipă, dând dovadă de perseverenţă şi un dezvoltat spirit de iniţiativă. Îmi doresc ca noile generaţii să se implice din ce în ce mai mult în vederea organizării de evenimente şi proiecte relevante pentru elevi, deoarece numai astfel se poate consolida structura unei anumite comunităţi. Eu mă simt privilegiat datorită faptului că am beneficiat de sprijinul colegilor mei pentru organizarea Balului Bobocilor şi a tuturor evenimentelor sau proiectelor pe care le-am iniţiat şi la care am lucrat împreună cu şaguniştii.