Concursul ACSL


  Concursul internaţional de informatică ACSL (American Computer Science League) este o prestigioasă competiţie de informatică (atât programare cât şi teorie) iniţiată în 1978 de un grup de profesori de informatică din America.

  Spre deosebire de Olimpiada de Informatică, la care participarea elevilor este individuală, la concursul ACSL participă o echipă de elevi, care trebuie să fie toţi din aceeaşi şcoală.

  Prima etapă a concursului, ce are loc din septembrie până în aprilie, constă în 4 runde de calificări, susţinute la distanţă. Pe baza rezultatelor centralizate, echipele care reuşesc să obţină cel mai bun scor sunt invitate să participe la etapa faţă-n-faţă, numită All-Star, care de regulă are loc în Statele Unite ale Americii.

  Dacă la începutul concursului (în luna septembrie) se înscriu în total aproximativ 300 de echipe la 5 categorii (Juniori, Intermediar-3, Intermediar-5, Senior-3, Senior-5),iar în etapa finală reuşesc să se califice şi sunt invitate un număr de aproximativ 60-70 de echipe.

  Prima participare a Colegiului Naţional Andrei Şaguna la acest concurs a avut loc în anul şcolar 2001-2002, când echipa şcolii a reuşit calificarea la faza finală All-Star la Montréal, Canada, unde nu a prins podiumul, însă a reuşit să obţină un onorabil loc 6.

  Iată o listă a celor mai bune rezultate ale echipei din Colegiul Naţional Andrei Şaguna la acest concurs:

  În anul şcolar în curs (2018-2019) am reuşit din nou calificarea la faza finală a concursului, All-Star, care anul acesta se va desfăşura în Wayne - New Jersey.

  Ţinem să le mulţumim pe această cale tuturor sponsorilor şi celorlalte persoane care au sprijinit şi încurajat participarea noastră la acest concurs în anul şcolar 2017-2018, lucru imposibil de realizat fără ajutorul lor:

       Sponsor principal - ATOS Romania             
  CANAM  
  STABIPLAN  
  ROSOFTLAB  
  UMT SOFTWARE  
   O&M Edil SRL    
  EURO BUSINESS SRL    
  SC CONCRET BETON SRL    
  SC MORANI IMPEX SRL  
   SC HAROS ATICA IMPEX SRL    

 

  De asemenea dorim să le mulţumim în mod special şi tuturor celor care au făcut donaţii ca persoane fizice (individual) pe platforma GoFundME