Pregătiţi Pentru Viaţă

Publicat în Anunțuri acum 15 ani


De-a lungul acestui an şcolar, în şcoala noastră s-auderulat mai multe acţiuni de parteneriat, care au facilitat comunicarea întrediferite instituţii publice sau organizaţii nonguvernamentale şiliceeni, în vederea pregătirii acestora din urmă pentru situaţiiconcrete de viaţă.

Astfel, atât în semestrul I, câtşi în semestrul al doilea, elevii au participat la întâlniri cureprezentanţii Sistemului Român de Informaţii, în programulTerorismul de lângă noi. Interesul deosebit al tinerilor faţă deproblema terorismului, demonstrat şi în discuţiile foarte vii dinSala festivă, a făcut ca şcoala noastră să primeascăo Diplomă de Onoare prin care se recunoaşte implicarea şaguniştilorîn desfăşurarea acestui eveniment.

Egalitatea de şanse şiDrepturile consumatorului sunt alte subiecte de interes general dezbătuteîn întâlnirile din semestrul I, la care au participat reprezentanţi aiMinisterului Muncii, respectiv ai Agenţiei Naţionale pentru ProtecţiaConsumatorului.

Săvorbim despre violenţă şi altfel este un alt proiect, realizat înluna mai 2008, la clasa a X-a D, unde a fost invitat poetul Adrian Munteanu.S-au discutat aspecte legate de violenţă în literatură, violenţăprin limbaj. Elevii au adresat invitatului întrebări legate detranspunerea emoţiilor poetului în opera sa.


Categorii