Ciocolată
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Fântână de ciocolată într-un magazin din Bruxelles

Tipuri ciocolată
Ciocolata este un un produs alimentar obţinut dintr-un amestec de cacao, zahăr, uneori lapte şi unele arome specifice. Ciocolata este servită de obicei sub forma de tabletă, baton, praline, îngheţată sau alte produse de cofetărie.

      Cuprins

1 Tipuri
      1.1 Ciocolata neagră
      1.2 Ciocolata cu lapte
      1.3 Ciocolata albă
2 Istoria ciocolatei
3 Sănătate
      3.1 Sistemul circulator
      3.2 Proprietăţi afrodiziace
      3.3 Alte beneficii
      3.4 Riscul de obezitate
      3.5 Acnee
      3.6 Intoxicarea cu plumb
      3.7 Otrăvirea cu teobromină
      3.8 Ciocolata ca stimulent
4 Note
5 Legături externe

Tipuri

Ciocolata neagră

Ciocolata neagră numită şi ciocolată amăruie este un amestec de cacao şi unt de cacao cu zahăr. Ea conţine minimum 35% cacao, proporţia depinzând de fabricant. Necesarul de zahăr depinde de amăreala varietăţii de cacao utilizată.

Ciocolata cu lapte

Ciocolata cu lapte conţine conform reglementărilor UE[1] impuse un minim 25% substanţă uscată de cacao şi 12 % substanţă solidă de lapte (în general lapte praf sau lapte condensat ). Prima ciocolată cu lapte a fost lansată de elveţianul Daniel Peter în 1875.