Bazarul De Crăciun

Publicat în Anunțuri acum 16 ani


Ca în fiecare an, de Crăciun, elevii noştri, dornici de a faceo faptă bună şi de a savura bunătăţi, au organizatBazarul de Crăciun. Aceasta este o activitate tradiţională, cuscop caritabil, care antrenează an de an toţi elevii colegiului. Înacest fel, în spiritul mottoului şagunist Litteris et virtuti, eleviidemonstrează că pe lângă munca susţinută depusăîn vederea obţinerii performanţelor şcolare, se gândesc şila cei aflaţi în dificultate sau în situaţii speciale şi, maimult decât atât, acţionează, după puterea lor, pentru a lealina suferinţa.

În acest sens, ei gătesc prăjituride casă pe care le vând apoi, în curtea şcolii, colegilor şiprofesorilor. Acţiunea consacrată a E-urilor, s-a bucurat şi înacest an de un real succes. Sub îndrumarea doamnelor diriginte Magdalena Popescu, Corina Bugeanu, Eugenia Cheşcheş şi Mariana Gavrilă,elevii s-au organizat cu drag în preparea unor prăjituri clasice sau chiarsofisticate (purtând nume ingenioase, inspirate de profesori) care au fosts avurate până la ultima firimitură.

De asemenea, pe lângă dejatradiţionalele prăjituri, elevii clasei a X-a E au pregătit niştesandviciuri delicioase numai bune într-o zi friguroasă de decembrie,precum a fost aceea. Seniorii clasei a XII-a E s-au gândit să realizeze niştefelicitări proprii numai bune de oferit celor dragi. Nici colegii din aXI-a nu s-au lăsat mai prejos, ei oferind CD-uri cu colinde româneştişi internaţionale.

Banii adunaţi au fost donaţide această dată unor elevi ai colegiului nostru, cu performanţebune la şcoală, dar cu o situaţie materială precară. Înfinal, toată lumea a fost mulţumită: organizatorii, pentru căau avut succes şi au putut aduce un zâmbet, dar şi cumpărătorii,pentru că s-au îndulcit cu bunătăţi.

Andreea Zaharie (clasa a XII-a E)


Categorii