Carnaval 2009 - Gimnaziu

Publicat în Anunțuri acum 15 ani


Joi, 12 martie, in Sala de sport a scolii noastre, a avut loc Carnavalul primaverii, dedicat elevilor din gimnaziu si parintilor lor. Evenimentul a fost deschis de elevii din clasa a XI-a E (Anca Minciu, Diana Paun, Alin Armaselu, Alexandru Catoiu, Vlad Spiru, Daniela Dandes), care au prezentat o scena din comedia caragialiana "De-ale carnavalului".. Apoi, fiecare dintre clasele V-VIII si-a prezentat programul, pornind de la personaje din lumea basmului, a muziicii, a literaturii sau a filmului de animatie. Muschetarii, dalmatienii, printesele, Goe sau Huck Finn, artisti celebri ca membrii trupei ABBA, vrajitoare, Scufita rosie sau pictori renascentisti au gasit un limbaj comun, acela al veseliei si al originalitatii. A urmat proba prezentarii costumelor, iar concurentii au fost apreciati atat pentru modul in care s-au prezentat, cat si pentru frumusetea si originalitatea costumelor. Juriul, format din parinti si elevi, condus de doamna directoare Mariana Ionescu, cu greu a putut sa decida premiantii. Castigatori au fost toti, dar, ca la orice concurs, nu au primit diplome decat primii trei din fiecare categorie, astfel:

Costume:

Locul I - Delia Costan, Iulia Rosca, Radu Brazoi, Carla Haltrich (trupa ABBA) - clasa a V-a

Locul al II-lea - Alexandra Gheorghe (Printesa din castelul de gheata) - clasa a VII-a

Locul al III-lea - Tudor Ruxanda, Vlad Ciotlaus, Teodor Scriba, Matei Manolescu (Muschetarii) - clasa a V-a

Prezentarea costumelor:

Locul I - Stefan Raita (tanti Lili) - clasa a VI-a

Locul al II-lea - Bogdan Petrescu (Mimul) - clasa a VII-a

Locul al III-lea - Octavian Movilianu (Cruella) - clasa a VIII-a

Petrecerea de la final a fost posibila datorita implicarii elevilor din clasa a X-a A (Timea Balo, Vlad Bradu, Andrei Teposu, Teodor Moraru), dar si ajutorului dat de o trupa de animatori profesionisti, care au fost invitati de parintii elevilor din clasa a V-a. Atmosfera a fost extraordinara, iar participantii s-au bucurat de fiecare moment. I-am rugat pe elevii clasei a VIII-a sa evalueze evenimentul, primul de acest fel in scoala noastra, in speranta ca la anul se vor numara printre entuziastii organizatori:

"Deoarece suntem clasa a VIII-a, carnavalul a reprezentat mai mult decat o interesanta provocare adresata elevilor de gimnaziu, a fost o experienta speciala prin care am incercat sa vedem cat de creativi putem fi atat in realizarea piesei, cat si in prezentarea costumelor. Atmosfera a fost foarte placuta, deoarece am reusit sa participam ca un colectiv si ne-au fost alaturi si ceilalti colegi din gimnaziu. Organizarea a fost foarte buna, deoarece au reusit sa imbine spiritul competitiv cu placutul; la final, am dansat alaturi de doamna directoare si de profesori, am glumit cu ei. ... Si sa nu uitam de Octavian si de costumul lui "Cruella", care desi a spus ca isi doreste o poza cu masina "barbatului pe care il cauta", inca nu a primit niciuna."


Categorii