Excursie la Cabana Barcaciu - Muntii Fagaras

Publicat în Anunțuri acum 12 ani


Amintiri din munţi -

Cabana Bârcaciu... numele acesta îl auzim cu toţii încă din primele zile de şcoala. Unde sa fie oare? Este în inima Munţilor Făgăraş,într-un loc aflat "departe de lumea dezlănţuită". Loc în care, de nouă ani încoace, la fiecare început de an şcolar, elevii şagunişti au parte de câteva zile de neuitat.
În acest an, excursia montană a fost organizată de domenii profesori Magda POPESCU şi Doru MODRIŞAN, iar majoritatea elevilor care au luat parte la drumeţie sunt din clasele a IX-a D şi a X-a B.In ziua plecării entuziasmul şi nerăbdarea se puteau citi în privirile tuturor: cei care mai fuseseră se bucurau la gândul că vor revedea acele locuri dragi, pe când bobocii aşteptau cu o oarecare nelinişte experienţa cea nouă. Şi asta mai ales pentru că plecarea a fost fixată vineri : imediat ce am ieşit de la ore, ne-am năpustit în autocarul care ne-a purtat ca gândul până la poalele muntelui.
Deşi urcarea muntelui nu a fost deloc uşoara pentru majoritatea participanţilor, a fost o lupta cu sine atât din punct de vedere fizic, cât şi psihic. A ajunge la cabană a reprezentat pentru noi, elevii, un ţel şi o continuă provocare, care ne-au determinat să nu ne lăsăm până nu reuşim.
În prima seară, împreună cu Bodo (XI-a B), am încercat, la început destul de timid, să destindem atmosfera cu un mini-recital de muzică folk. Astfel am reuşit să formăm un grup doritor de a cânta şi asculta muzică de suflet. Spre finalul serii ni s-a alăturat şi Doru, încântându-ne cu câteva piese amuzante şi jucăuşe (tipice lui).
În cea de-a doua zi, sâmbătă, ziua centrală a drumeţiei, toata lumea “a avut de tras şi de împins” la greu pe crestele munţilor pentru a ajunge în locurile alese de Doru. Locuri între care, de oriunde ai veni, că urci sau cobori, că eşti obosit sau nu, tot cinci ore mai ai de parcurs. Minunatele peisajele din inima Carpaţilor au întrecut orice limită a frumuseţii pe care noi ne-am fi putu-o imagina, atrăgându-ne atenţia la tot pasul.
Traseul pe care l-am parcurs a constat mai întâi într-o urcare pieptiş până la Lacul Avrig, apoi în ieşirea în creasta principală a muntelui, printr-un pasaj stâncos, care ne-a condus sub Piscul Gârbova şi mai departe sub vârful Scara. De aici, grupul s-a împărţit în două: o parte dintre noi s-au întors la cabana Bârcaciu; cei care se simţeau încă în forţă au continuat traseul de creastă, urcând vârful Scara, coborând apoi la cabana Negoiu prin Şaua Puha şi revenind la Bârcaciu pe traseul "de sub munte".
După aproape 10 ore de mers (cu pauzele de rigoare) cei grupul care a ales să continue s-au întors extenuaţi la cabană, în luminile lanternelor şi a aclamaţiilor celor deja ajunşi de multă vreme. Acordurile chitariştilor sub lumina stelelor şi a focului scânteietor nu au lipsit nici in cea de-a doua seara, ţinându-ne treji până la adânci ore de noapte.
Această excursie ne-a ajutat să redescoperim frumuseţea naturii, măreţia creaţiei lui Dumnezeu, să ne reamintim de respectul si grija pe care trebuie s-o arătăm faţă de natură. Drumeţia, glumele, cântatul în jurul focului, şi alte atâtea momente de voie bună, ne-au făcut şederea şi mai frumoasa, de neuitat.
Acum, că suntem din nou la şcoală… toate au devenit amintiri. Amintiri plăcute, întipărite într-un colţ de suflet… “În faţa măreţiei naturii emoţia este imensă” (Victor Hugo)

Ştefania ANCUŢA – cl. a IX-a D
Florin TIMBUC – cls a X-a B

Vă invităm să vizionaţi galeria de fotografii din această drumeţie, pe care o puteţi accesa făcând click pe acest link.


Categorii