Excursie la Cabana Barcaciu - Muntii Fagaras

Publicat în Anunțuri acum 13 ani


Aşa cum ne-am obişnuit, în fiecare an, un weekend din luna octombrie este rezervat excursiei organizate de domnul profesor Adrian MODRIŞAN la cabana Bârcaciu, situată pe versantul nordic al Munţior Făgăraş, în apropierea localităţii Avrig (judeţul Sibiu).
Astfel că pe data de 8 octombrie 2010, imediat după ore, ne-am regrupat în faţa şcolii, un număr de 28 de elevi, împreună cu domnii profesorii Gabriela TUTUNEA şi Adrian MODRIŞAN. Un autocar ne aştepta pentru a ne duce până la Poiana Neamţului, de unde urma să urcăm pe jos până la cabană.
După trei ore de mers pe o vreme frumoasă (în ciuda tuturor prognozelor meteorologice şi a vremii ploioase lăsate în urmă la Braşov), admirând priveliştea, la scurt timp după înserare am ajuns teferi şi nevătămaţi la cabană, ce se află la altitudinea de 1550 m.
Seara am petrecut-o într-o dispoziţie de totală voioşie şi deconectare, cântând cântece de munte, glumind şi savurând un bine meritat ceai cald.
A doua zi de dimineaţă, păcăliţi de vremea bună ce te îmbia să zburzi pe toate cele creste, am plecat către platoul de deasupra cabanei, situat la 2000 de metri altitudine, cu gândul de a cuceri vârful Scara (2308m). Pe măsrută ce urcam, însă, muntele îşi învăluia frumuseţea în neguri din ce în ce mai dense, astfel că, în momentul în care am ajuns până la urmă pe platou, nu se mai zărea nimic împrejur, vizibilitatea scăzuse sub 10 metri.
Cu oarecare regrete, realizând că ne-am fi hazardat fără sens dacă ne-am fi continuat traseul, am schimbat planul cu care porniserăm în cap. Pentru a nu face pur şi simplu cale întoarsă la cabană, ne-am coborât în valea Porumbacului, ca să intrăm într-un traseu ce nu prezintă pericole aproape în nici un moment al anului, şi anume în traseul de legătură dintre cabana Bârcaciu şi cabana Negoiu, traseu ce se ţine la o altitudinile de aproximativ 1500-1600m.
În timp de mergeam, a început să ningă ca-n poveşti: vă daţi seama că nu mică ne-a fost bucuria întâlnirii primilor (cel puţin pentru noi) fulgi din acest sfârşit de an!
Ajunşi la cabana Negoiu uşor înfriguraţi, am făcut o binemeritată pauză pentru a ne reîncărca cu energie şi a ne încălzi după cinci ore de mers.
Pregătiţi pentru a ne reîntoarce la Bârcaciu, ne-am luat inima-n dinţi şi am pornit pe drumul de întoarcere înconjuraţi de o un alb imaculat, albul zăpezii care în doar patru ore de ninsoare a schimbat totul, dându-i muntelui o nouă frumuseţe, de care nici nu l-am fi putut bănui cu doar o zi în urmă !
A urmat o nouă seară încântătoare, guvernată de buna dispoziţie a tuturor.
Cu părere de rău, dar cu bateriile încărcate, duminică a trebuit să ne strângem lucrurile, să facem curat şi să luăm sacii de gunoi. Cu rucsacii în spate, însă nu înainte de a face o ultimă poză de grup, am coborât spre Poiana Neamţului, lăsând în urmă un peisaj de vis, mulţi dintre noi cu gândul de a reveni negreşit în acel colţ uitat de lume şi de progresul, poate nefast, al civilizaţiei.
Am petrecut trei zile de neuitat, înconjuraţi de frumuseţi aproape nepământene.

Vă invităm să la admiraţi în galeria de fotografii pe care o puteţi accesa făcând click pe acest link.


Categorii