Simulare Competente Digitale

Publicat în Anunțuri acum 14 ani


SIMULAREA PROBEI DE COMPETENŢE DIGITALE DIN CADRUL

EXAMENULUI DE BACALAUREAT

- COLEGIUL NAŢIONAL „ANDREI ŞAGUNA” BRAŞOV, 20 IANUARIE 2010 -

Începând cu anul şcolar 2009 / 2010, a fost schimbată structura examenului de bacalaureat. Printre noutăţile introduse, se află proba de evaluare a competenţelor digitale.

În data de 20 ianuarie 2010, a fost organizată o simulare a acestei probe la nivel naţional. În cadrul colegiului nostru au participat la această simulare 71 de elevi din toate cele 6 clase terminale. Considerăm această simulare ca fiind foarte utilă, deoarece a putut familiariza atât elevii cât şi cadrele didactice cu modul practic de realizare a acestui examen. După cum este de aşteptat la astfel de premiere, au apărut şi câteva probleme, pentru a căror rezolvare au fost luate rapid decizii eficiente pentru deblocare. Sperăm că din experienţa acestei simulări se vor trage consecinţele şi învăţămintele de rigoare pentru buna funcţionare a acestei examen real, în luna aprilie, între datele 19 şi 29.

Acest examen se evaluează cu un punctaj cuprins între 0 şi 100 (! noutate, nu mai exista punctele din oficiu !), iar în funcţie de acesta, elevii pot fi clasificaţi în una dintre următoarele categorii:

- între 0 şi 25 de puncte (inclusiv) : Utilizator începător;
- între 26 şi 50 de puncte (inclusiv) : Utilizator de nivel mediu;
- între 51 şi 74 de puncte (inclusiv) : Utilizator avansat;
- între 75 şi 100 de puncte (inclusiv) : Utilizator experimentat;

Iată o statistică a rezultatelor obţinute de elevii care au susţinut simularea în liceul nostru:

- Elevi eliminaţi din examen : 1
- Utilizatori începători : 0
- Utilizatori de nivel mediu :
6
- Utilizator avansat : 2
7
- Utilizator experimentat : 3
7

Mai jos, în documentul în format PDF, puteţi găsi o listă completă cu rezultatele tuturor elevilor care au susţinut simularea:
Click aici pentru rezultatele elevilor


Categorii